sábado, 24 de mayo de 2008

MAGRET D’ÀNEC A LA PLANXA AMB RISOTTO DE VERDURES

(4 persones)


Per a l’arròs:
1 cuixa d’ànec
100 grs. De ceba ciselé
1 gra d’all ciselé
100 grs. De tomàquet natural triturat
30 ml d’oli d’oliva
1 l de brou d’au
150 grs de pèsols
250 grs. d’arròs bomba
parmesà ratllat (al gust).


Desossar la cuixa d’ànec i tallar-la en dauets. Daurar amb oli d’oliva en una cassola. Afegir la ceba i ofegar. Afegir l’all i ofegar. Afegir el tomàquet i ofegar evaporant el líquid. Quan el tomàquet canvia de color i deixa anar oli, afegir l’arròs i anacarar. Cobrir amb brou calent fins a cobrir i remenar procurant que l’arròs no es trenqui. Afegir brou quan ho necessiti i anar remenant de tant en tant. Afegir els pèsols a mitja cocció. Al final, rectificar de sal i pebre i acabar de lligar amb oli d’oliva i parmesà (si es vol).


Al pase per ració
2 magrets d’ànec
ració d’arròs

Fer talls a la pell del magret en forma de reixeta, procurant no arribar a tocar la carn. En una paella antiadherent una mica calenta daurar a poc a poc la pell del magret, fent que vagi quedant cruixent i expulsant el greix. Quan sigui daurada, girar-lo i daurar la part de la carn. Retirar el magret del foc i deixar reposar uns moments en un plat, amb la pell cap amunt. Tallar el magret en escalopes d’un cm. Salpebrar.
Emplatar l’arròs amb plat fons i, a sobre, posar-hi uns talls del magret. Refresqueu el plat amb porradell.

No hay comentarios: