jueves, 15 de mayo de 2008

SEITONS AMB VINAGRE I LLIMA

Recepta fàcil i bona. Aprofiteu que s'apropa la temporada del seitó (juny, juliol, agost...) i que està més gras (i potser més barat). En podeu comprar un kilo, per exemple: la meitat us la feu fregideta (boníssim) i la resta (com faig jo) de la següent forma:

Necessiteu:
Seitons
Sal
Vinagre de poma, d'arròs (que sigui neutre)
Aigua
Pell de llima

Netegeu de vísceres i treieu el cap dels seitons, els obriu amb els dits per la part de la panxa fent-ne dos lloms agafats per la cua. Com que és un peix petit, és més fàcil fer-ho així que filetejarlos amb un ganivet.
Idealment, fareu el següent pas just abans de consumir-los.
Saleu-los i els poseu en un plat, bol o tupper, un sobre l'altre mentres els aneu ruixant amb una barreja a parts iguals d'aigua i vinagre neutre (jo utilitzo el d'arròs però normalment es fa amb vinagre de poma). Un cop tots ben coberts els deixeu coure's amb el vinagre entre 30 minuts i dues hora. El punt de cocció va a gustos: us han de quedar lleugerament crus per dins, més gustosos i agradables al paladar que els que normalment ens serveixen en els bars (que per mi estan massa cuits). Si no els heu de consumir encara, retireu-los del vinagre una mica abans del punt que voleu i els cobriu amb oli d'oliva.
Per servir a taula, talleu ben picada una mica de pell de llima i la poseu per sobre dels lloms de seitó.

Aquesta recepta és perfecta com a aperitiu, sobre una torrada de pa. Com que és àcida, us recomano que l'acompanyeu amb una cervesa rossa, ja que l'àcid destruïria les qualitats de qualsevol vi.

2 comentarios:

Unknown dijo...

Bona tarda Manel, sóc el Rubén i conec a la teva germana que m'ha parlat molt de tu. Bé sempre m'agrada't la cuina i els vins, encara que recònec que no en tinc ni idea, però a la meva manera m'agradar cercar receptes i tastar diversos vins. Només volia dir-te que aniré consultant assiduament el teu Blog ja que el trobo molt interessant i a l'hora t'invito que vinguis a conèixer la gastornomia de les meves terres, ja que jo sóc de Reus i aprofitant en la temporad que estem seria interessant que provessis la coca en cireres ( només en maig i juny i de fet és per la celabració del corpus)que pel que he vist per aquí a Barcelona no és fa aquesta coca i creu-me que val la pena que la provis, no té cap misteri, realment és una coca de sucre amb cireres naturals que és fica en un forn de llenya, però la combinació i el gust és força interessant. Bé no m'enrotllo més però un alre dia podem parlar del Menjablanc, del vermut o de les coques en recapte o amb ceba, si t'interessa et puc dir en llocs interessant que pots anar a provar-ho , bé guapo que et vaigi bé i aprofito per saludar-te.

Manel Guirado dijo...

Hola Ruben, ets amic de la Inés o de la Maria? Suposo que de la Inés...

La veritat és que tot just ara començo amb el blog una mica "en serio". Potser ja has vist que estic intentant publicar coses sobre un curset informal que els faig a uns amics sobre cuina. En publico les receptes també.

Doncs de la coca de cireresno entenia notícia, però de la resta (menjar blanc, coques de recapte, vermut...) sí que son famoses per la teva terra...

Bé, m'e n'alegro que t'interessi el blog. en breu penjaré links d'altres blogs interessants (més que el meu, ja t'ho dic ara).

Una abraçada!