martes, 22 de julio de 2008

Ensaladilla Russa. Lo prometido es deuda

Vaig dir que donaria la meva recepta d'ensaladilla russa. Aquí va:

INGREDIENTS:
250 g de patates (per a fer bullides. Kennebec, per exemple)
200 g de patanagues
150 g de pèsols (frescos millor, clar)
150 g de mongeta tendra
1o 2 llaunes de tonyina en oli
2 tomàquets TPM (pelats, nets de llavors i tallats en macedònia)
1 ceba tendra
1 ou

PER A LA MAIONESA:
1 ou a temperatura ambient
250 ml d'oli (pot ser d'oliva, de girasol o barreja. Jo aprofito l'oli de la tonyina)
vinagre blanc o suc de llimona
A MÉS:
sal
pebre
fonoll molt (optatiu)

ELABORACIÓ:
Bullir les verdures i l'ou amb aigua abundant amb sal (a l'anglesa): l'Ou sencer. Les patates senceres i amb pell. les pastanagues senceres i pelades. Les mongetes tallades a talls de 5 mm. Els pèsols, desgranats.
Treure les verdures i l'ou de l'aigua quan estinguin al punt i deixar refredar.
Pelar i tallar a daus de 5x5 mm les patates i les pastanagues. L'ou, ratllat.
Reservar totes les verdures juntes a la nevera: patates, pastanaga, pèsols, mongeta i tomàquet. reservem la ceba sencera fins a l'últim moment

Muntar la maionesa: posar en el got l'ou, la meitat de l'oli i una mica de sal (important que els ingredients estiguin a temperatura ambient). Submergir el turmix fins el fons i accionar sense moure'l. quan es comenci a barrejar l'ou i l'oli començar a pujar el túrmix a poc a poc per a què ou i oli es vagin incorportant i emulsionant progressivament. Quan estiguin del tot barrejats afegir progressivament l'oli restant per a què també s'incorpori. afegir un raig de suc de llimona o vinagre (a mi m'agrada prou àcida). Això farà que la maionesa perdi cos. Podem incorporar-hi una mica més d'oli per a què es torni més dura.
Afegir a les verdures la tonyina a bocins. Picar finalment la ceba tendra i afegir-la. Afegir l'ou dur ratllat. Amanir amb la maionesa i una mica de pebre o fonoll.

No hay comentarios: