martes, 8 de septiembre de 2009

Algules (alga wakame amb all i bitxo)

Ingredients:
4 branques d'alga wakame seca (en botigues de productes naturals i productes asiàtics)
1 raig oli d'oliva verge
1 gra d'all
1 punta de bitxo o guindilla

La recepta és fàcil però vol certa gràcia. Es basa en la mateixa elaboració que les angules o inclús unes gambes a l'ajillo.

Poseu en remull es algues wakame 2 minuts. Separeu la part tendra de l'alga (fulla) del tronc central, que retirareu i utilitzareu, si voleu, per a un brou de verdures o peix. Talleu la fulla a tires llargues i reserveu.
Peleu i talleu l'all a làmines i, amb una punteta de bitxo, poseu-ho en una paella amb oli d'oliva. Poseu al foc i feu que els alls es posin rossos.
En aquest punt, afegiu les algues, les saleu si els fa falta (acostumen a ser lleugerament salades) i els doneu unes voletes al foc per a què s'escalfin i es barregin amb l'oli. Serviu ràpidament en la mateixa cassoleta o paella.

Pot acompanyar un tall de peix a la planxa, una amanida o com a aperitiu. Si a la recepta hi afegiu unes cues de gamba, ja no dic què pot passar...

1 comentario:

deliciosa martha dijo...

Felicitats per tots els teus passos!!! de fet la Dària menja algues amb el caldo de verdures. Quan sigui l'hora, li faré aquesta recepta, no ho dubtis!