martes, 8 de septiembre de 2009

Patates Braves

La setmana del 12 al 18 de juny de 2009 va aparèixer un reportatge sobre patates braves a Time Out fet per mi.

És d'agrair saber la bona acollida que va tenir, tant per les persones que sabien que sortia –i que jo l'havia fet–, i saber que grups de gent més o menys coneguda estava fent rutes per menjar patates braves guiats per la llista. Una de les bones anècdotes va ser quan en Pablo, el meu cunyat, em va comentar que havia sortit un reportatge de braves i que volia anar amb amics a fer la ruta. Quin plaer poder-li dir, amb aire triomfal, que jo n'era el culpable.

Com en totes les coses que es basen en la informació que hom té i també en la opinió personal, aquest reportatge aporta una llista concreta i reduïda del món de la brava. En podrien sortir d'altres i algú en treuria més d'un, de la meva llista de locals.

Per això, és interessant que existeixen a xarxa webs i blogs dedicats a la patata brava que, periòdicament, sistematitzen comentaris sobre patates braves i locals on les serveixen amb més o menys fortuna. Per mi, el més important no és només descobrir les millors receptes, sinó posar en el seu just lloc la gestió dels negocis referenciats, sempre que es faci amb honestedat de forma respectuosa. D'aquesta forma potser es pot aportar quelcom per a dignificar el món dels bars, tan maltractat arreu i, en especial, a la nostra ciutat, centrada en oferir un producte i servei mediocres a una (encara!) creixent classe turista àvida de cervesa barata, de samarretes del barça, de pell cremada i cancerosa, de cues al museu picasso i, en ocasions, de serveis càrnics propers a la Boqueria (res a veure amb pollastres, vedella o xai, s'entén).

Algunes referències patatils a la web:

http://bravasbcn.blogspot.com/
Apareguda arran de la publicació del reportatge, com diuen els mateixos autors en un comentari a la web de Time Out: Després de veure el vostre reportatge, uns amics hem decidit fer un blog sobre patates braves a Barcelona, amb fotos i tal: http://bravasbcn.blogspot.com Això no va de spam ni res. No guanyem un cèntim amb això. Desitjaríem que el publiquéssiu. Gràcies.

www.patatabrava.com
Una institució a internet sobre el tema. Combina, a més, una secció a lo "rincón del vago" i altres seccions per a universitaris i gent de mala vida en general.

http://bravas.org/
Similar al primer blog comentat però en actiu des del gener de 2008.

1 comentario:

Edu dijo...

Hola!
Sóc l'Edu, el creador de http://bravasbcn.blogspot.com

Només reiterar que t'estic molt agraït pel teu reportatge de TimeOut. Va ser la guspira que va acabar d'encendre una idea que em donava voltes al cap, acompanyada de l'eterna pregunta:"existeixen unes braves millors que les del Tomàs?".
Poc a poc s'aniran cobrint les 25 referències que vas publicar. M'has fet voltar força, però la cosa va avançant... jejeje
El blog segueix creixent dia a dia i la gent deixa comentaris de tot tipus, estic encantat.
T'animo a deixar algun missatget al blog, tal com va fer un dels autors del llibre "Las bravas del bar Tomàs", en Sergio Fidalgo.
Moltes gràcies de nou.