viernes, 23 de mayo de 2008

CURS DE CUINA. 3 DE MAIG

La primera sessió del Curs de Cuina amb el Pol i l'Edu ha estat prou dur per començar. He de reconèixer que el primer calendari que vaig fer era una mica precipitat i hi havia petites incongruències en els menús. més aviat, descompensació en quant a feina i també en quant a menú des d'un punt de vista dietètic i gustatiu. Per això estic adaptant el menú de cada classe de forma gradual i enviant als alumnes les receptes una mica abans de la classe per a què se les puguin mirar i puguin saber què hem de comprar.

En la primera classe l'encarregat de comprar ha estat el Pol (amb mi). Hem anat al mercat de Santa Caterina, a prop de casa meva. Anar a Barcelona te l'avantatge que 1. em conec quest mercat i el de la Boqueria 2. Acostuma a haver-hi més oferta 3. Pots trobar preus adequats.
Anar al mercat, com ja he comentat, resulta tan important com fer les receptes a la cuina. Conèixer el producte sencer, on comprar-lo (comparar el mateix producte en diferents parades en quant a aspecte, preu...Barallar-te amb els venedors i intentar veure quin són els més honrats...). D'altra banda, implica que demanem allò que volem i l'alumne paga. És el tracte a canvi "d'ensenyar-los" (a més d'un sopar final a un restaurant d'alto copete).

Les receptes eren (les publico com a post i les podeu cercar a RECEPTES CURS):
-Sopa de Ceba. No una qualsevol, la sopa es passa pel túrmix i el resultat és una crema.
-Conill Bourgigone
-Taronja amb Gelatina i Gelat de Vainilla. Senzill però efectiu

Si mireu la confecció veureu que les receptes duen la seva feina. Més encara tenint en compte que es tractava del primer dia i, a poc a poc, volíem anar parlant sobre els talls i les coccions.

2 comentarios:

Unknown dijo...

manolo, ja em diràs si vols més receptes 'per a joves' per a penjar al blog, o vols que m'ho curri més.

Aquesta setmana vem fer un pastís de maduixes amb crema pastissera i base de galeta Maria. Ens ho vem currar pq ens havien de venir a gravar,però van arribar tard i ja ens ho haviem menjat tot, quin desastre, jiji

p.d- queda pendent el tema dels aromes amb els nois. a veure si un dia t'animes i et passes pel centre .

inés*

Manel Guirado dijo...

Si resulta que fas receptes escrite,s me les passes per mail, si no, em vas enviant mails explicant què heu fet i jo ho penjo. pe`ro redacta tu...

I si tens fotos i altres coses...

I lo dels aromes, pues quan volgueu...