La segona sessió del nostre curs de cuina ha transcorregut de forma més apacible (malgrat el trasllat de lloc de treball per problemes amb la vitro) i ha tingut un final més grandiloquent. S'ha de dir que de tot s'apren i d'aquesta sessió jo he après certes coses:
-2 receptes millor que tres. Hi ha temps per fer-les millor i poder parlar i reflexionar sobre el que es fa
-Tenir convidats (amics dels alumnes) fa que treballin bé per sorprendre'ls.
La sessió ha anat al voltant de l'ànec. Com a idea, plantejar una classe en base a un producte és interessant, però com a menú pot ser monotemàtic. En tot cas, hem solventat aquest petit problema amb receptes a base dos parts de l'animal ben diferents:
FOIE A LA PLANXA AMB MANGO, POMA I PEBRES: les fruites i els pebres (que en aquest cas va sder tansols negre) es presenten en forma de compota. També s'acompanyava d'una salsa d'oporto.
MAGRET D'ÀNEC AMB RISOTTO: el risotto, fet amb fons d'ànec, pastanaga en macedònia i pèsols frescos, que n'és temporada. El magret, marcat a la planxa i tallat a llesques, a sobre del risotto. Parmesà.
Per refrescar, una amanida de fulles diverses (espinacs i ruca) amb vinagreta de tomàquet, oli d'argan, mel i sesam torrat.
En total hem estat 8 persones, majoriatàriament químics. Les dues receptes (i l'amanida) han estat un èxit i aquí rau la gràcia: això motiva i crea ganes de seguir.
Si en un inici el camp de joc havia de ser casa l'Edu, hem hagtu de marxar per problemes amb la vitro i corrents a casa del Pol. Miracolosament hem acabat a temps i hem pogut col.locar les 8 persones en un menjador pensat per a una parella.
D'altra banda, aquesta jornada ha servit tambe per començar a veure el què possiblement se seguirà produint i que requerirà severes mesures per part meva: l'Edu, tan si és casa seva com no, te un sentit de la hospitalitat hiper desenvolupat. Quan arriba un dels convidats, s'oblida de la resta, és a dir de l'important que és el curs, i la cosa es comença a retardar. L'efecte (salvant les distàncies) és similar al d'uns clients entran sistemàticament a saludar a la cuina d'un restaurant. Intolerable.
A partir d'ara, proposaré que els convidats no vinguin abans (ni després) de l'hora que se'ls ha citat perquè, inevitablement, afecten a la dinàmica del curs.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario