sábado, 24 de mayo de 2008

CURS DE CUINA. 10 DE MAIG

La segona sessió del nostre curs de cuina ha transcorregut de forma més apacible (malgrat el trasllat de lloc de treball per problemes amb la vitro) i ha tingut un final més grandiloquent. S'ha de dir que de tot s'apren i d'aquesta sessió jo he après certes coses:

-2 receptes millor que tres. Hi ha temps per fer-les millor i poder parlar i reflexionar sobre el que es fa
-Tenir convidats (amics dels alumnes) fa que treballin bé per sorprendre'ls.

La sessió ha anat al voltant de l'ànec. Com a idea, plantejar una classe en base a un producte és interessant, però com a menú pot ser monotemàtic. En tot cas, hem solventat aquest petit problema amb receptes a base dos parts de l'animal ben diferents:

FOIE A LA PLANXA AMB MANGO, POMA I PEBRES: les fruites i els pebres (que en aquest cas va sder tansols negre) es presenten en forma de compota. També s'acompanyava d'una salsa d'oporto.

MAGRET D'ÀNEC AMB RISOTTO: el risotto, fet amb fons d'ànec, pastanaga en macedònia i pèsols frescos, que n'és temporada. El magret, marcat a la planxa i tallat a llesques, a sobre del risotto. Parmesà.

Per refrescar, una amanida de fulles diverses (espinacs i ruca) amb vinagreta de tomàquet, oli d'argan, mel i sesam torrat.

En total hem estat 8 persones, majoriatàriament químics. Les dues receptes (i l'amanida) han estat un èxit i aquí rau la gràcia: això motiva i crea ganes de seguir.

Si en un inici el camp de joc havia de ser casa l'Edu, hem hagtu de marxar per problemes amb la vitro i corrents a casa del Pol. Miracolosament hem acabat a temps i hem pogut col.locar les 8 persones en un menjador pensat per a una parella.

D'altra banda, aquesta jornada ha servit tambe per començar a veure el què possiblement se seguirà produint i que requerirà severes mesures per part meva: l'Edu, tan si és casa seva com no, te un sentit de la hospitalitat hiper desenvolupat. Quan arriba un dels convidats, s'oblida de la resta, és a dir de l'important que és el curs, i la cosa es comença a retardar. L'efecte (salvant les distàncies) és similar al d'uns clients entran sistemàticament a saludar a la cuina d'un restaurant. Intolerable.

A partir d'ara, proposaré que els convidats no vinguin abans (ni després) de l'hora que se'ls ha citat perquè, inevitablement, afecten a la dinàmica del curs.

No hay comentarios: