lunes, 16 de noviembre de 2009

FLAMICHE DE PORROS

Els qui em conèixen pensaran "otra vez no!!". Efectivament, aquesta recepta és un hit que cau en tota festa de sobaquillo "aixelleta" o en tot taller que faig. És simplement deliciosa i fàcil. Això sí, laboriosa. Per això la poso als tallers, per estobar les les ments més perilloses i difícils de tractar. VOLIEU CALDO? DOS TAZAS!!
Proveu-ho canalla.

Per a 4-6 persones:

Massa: 500 g de farina, 250 g de mantega, 125 g d'aigua, 10 g de sal
Posar en un bol la farina, la sal i la mantega freda tallada a daus. Treballar amb la punta dels dits la mantega amb la farina fins que la mantega es vagi impregnant i desapareixent i quedi una farina semblant a una sorra. 
Afegir-hi l'aigua freda i treballar la massa ràpidament fins que quedi uniforme. Tapar amb paper film i deixar reposar a la nevera un mínim de 30 minuts.

Beixamel: 1 l de llet, 200 g de roux blanc (farina i mantega a parts iguals), sal, pebre, nou moscada
Coure en una cassola la mantega i farina durant 10 minuts sense que es torri. Afegir la llet freda de cop i remenar amb batedor fins que prengui el bull. Deixar coure 4 minuts sense parar de remoure i posar a punt de sal, pebre i nou moscada.

Flamiche: 400 g de porro emincé (juliana fina), 100 g de ceba emincé, 30 g de mantega, sal i pebre, 70 g d'emmental ratllat, 1 ou
Ofegar fins a mitja cocció els porros i la ceba amb la mantega salpebrat.
Incorporar a la beixamel espessa (a fora del foc), l'ou i la meitat de formatge.  Incorporar-hi els porros i ceba. Incorporar l'ou.
Folrar un motlle amb la massa brisa i coure al forn cobert amb paper de plata i pes (arròs o llanties crues).
Farcir la massa amb la barreja i cobrir amb formatge ratllat. Fornejar a 180º fins que quedi daurat i deixar refredar abans de tallar.

Heu vist quantitat de mantega que duu? Jo no diria que és de regim... Però està molt bona.

No hay comentarios: